Werkwijze

Explore Botswana specialiseert zich in opmaat reizen in Botswana. Dit kunnen zowel kampeerreizen met overnachtingen op campsites als (luxe) accommodatiereizen zijn, waarbij men overnacht in hotels en lodges. Ook kunnen we een mix van campsites en accommodaties aanbieden.

Het is belangrijk om te weten dat Botswana een wild en ongerept deel van zuidelijk Afrika is met een beperkte infrastructuur. Een goede mate van voorbereiding en een gezonde dosis avontuurlijke drang is een must om dit prachtige land vol wilde dieren te bereizen.

leopard namibia

Self-drive reizen
Een groot gedeelte van onze reizen zijn ‘self-drive’ reizen, waarbij men met een huurauto zelf een opmaat gemaakte route aflegt, waarbij alle kampeerplaatsen en/of accommodaties van te voren zijn besproken.

Reizen met gids/chauffeur
Ook kunnen we u zogenaamde ‘guided-tours’ aanbieden, waarbij u samen met een gids/chauffeur een reis door Botswana en/of Namibië maakt.

Auto’s
Er wordt alleen gebruik gemaakt van goed onderhouden en volledig uitgeruste 4x4 voertuigen voor onze reizen door Botswana.

Vluchten
Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om zelf de vlucht te regelen voor hun reis. Om een gedegen reisvoorstel te maken is het voor ons belangrijk om te weten wat de (verwachte) plaats en data van aankomst en vertrek zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn: Maun of Gabarone in Botswana, Windhoek in Namibië, maar in principe ook Johannesburg of Victoria Falls in Zimbabwe.

Persoonlijke situatie
Om een goed opmaat reisvoorstel te maken, welke aansluit bij uw voorkeuren, is het voor ons belangrijk om een zo duidelijk mogelijk beeld te hebben van uw situatie en deze wensen.
Gegevens die voor ons belangrijk zijn om een persoonlijk voorstel te kunnen maken zijn:

 • Aantal personen
 • Leeftijden van deelnemers
 • Kampeerreis, accommodatiereis of een mix van beide
 • Mate van luxe
 • Gewenste periode
 • Geplande aankomst- en vertrekdata (indien bekend) of vluchtgegevens
 • Plaats waar de reis dient te beginnen en eindigen
 • Self-drive of een reis met gids/chauffeur
 • Voorkeuren, interesse, etc.
 • Budget (indien bekend)
 • Enige andere zaken die van belang zijn voor uw reis.


Werkwijze
In principe gaat het als volgt in zijn werk:

 1. U overweegt een reis naar Botswana (en/of Namibië) en neemt contact met ons op.
 2. U informeert ons over uw wensen, voorkeuren en situatie.
 3. Wij gaan aan de slag en informeren u gewoonlijk binnen 24 uur over de mogelijkheden en leggen u een persoonlijk opmaat reisvoorstel voor met een duidelijke prijscalculatie.
 4. U geeft uw op- en aanmerkingen en wij passen e.e.a aan tot het volledig in lijn is met uw wensen.
 5. Zodra u akkoord bent en ‘groen licht’ geeft, gaan wij aan de slag om alles voor u vast te leggen en te organiseren, waarbij wij u van de status op de hoogte houden.
 6. Nadat alle bevestiging binnen zijn, informeren wij u en sturen wij uw de factuur toe voor de 20% aanbetaling toe. (Aan)betaling kan plaatsvinden op onze Nederlandse, Duitse of Namibische bankrekening. Ook is betaling via credit card (VISA of Mastercard) mogelijk.
 7. Zodra de aanbetaling ontvangen is, krijgt u een elektronische bevestiging en is de boeking definitief.
 8. Enkele weken voor aankomst volgt de betaling.
 9. Voordat uw reis begint ontvangt u van ons een uitgebreide reis- en routebeschrijving, vouchers en informatiemap. Indien u in Windhoek begint zal u bij aankomst een meet & greet met een van de medewerkers van Explore Botswana hebben.
 10. Uw reis kan beginnen.


Mocht u hier nog vragen over hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Xugana Island Lodge Botswana