Chat with us, powered by LiveChat

Explore-Botswana-Combi-Namibia-slider RONDREIZEN ROUTE COMBI NAMIBIë

ROUTE COMBI NAMIBIË:
ONGEREPTE NATUUR,
WILDE DIEREN
EN CULTURELE RIJKDOM

Diversiteit; van ver uitrekkende savannes tot weelderige, groene oases. Je zal een verscheidenheid aan natuur ervaren en trekt over de grenzen van Namibië, Botswana en Zimbabwe.

Explore-Botswana-Combi-Namibie-Voorbeeldroute

Route Combi Namibië

In Namibië brengt de reis je naar het noorden in de richting van de Zambezi-regio, waar niet alleen de kleuren, maar ook het leven zelf verandert. Geniet van een prachtige zonsondergang terwijl je dobbert op de Kavango-rivier, kijkend naar nijlpaarden en krokodillen.

U zult versteld staan van de pracht van het Chobe National Park en de waterrijke Okavango Delta. De reis is compleet met een bezoek aan de immens spectaculaire Victoria Watervallen in Zimbabwe.

21 dagen – op maat te maken

2.907 km

1-4 pers

natuur

Voor wie:

degenen die niet alleen voor de natuur van Botswana komen, maar ook traditionele, authentieke Afrikaanse culturen en prachtige schilderachtige landschappen willen ervaren

Wat maakt deze route uniek:

behalve voor dieren in het wild, laat deze route je ook de diversiteit van landschappen en culturen in Namibië ervaren

Hoe maak je de reis nog leuker:

volg dieren in het wild en ´track´ de sporen van olifanten, oryx, kudu's, wildebeesten en giraffen en verzamel voedsel uit de bush, samen met bekwame San jager-verzamelaars

Reisbeschrijving

Explore-Botswana-Combi-Namibia-Itineraries-photo-01
Dag 1-2: Windhoek – Grootfontein & San bevolking

Na aankomst in Namibië overnacht je in Windhoek. Dit geeft je de mogelijkheid om te acclimatiseren, wat door het stadscentrum te wandelen en je voor te bereiden op de echte reis die de volgende dag begint. In de buurt van Grootfontein kun je een San-dorp bezoeken, waar je alles te weten komt over hun intrigerende en oude jager-verzamelaarscultuur en levensstijl. Wanneer u een extra dag over hebt, is het zeker de moeite waard om hier ook te overnachten.

Explore-Botswana-Combi-Namibia-Itineraries-photo-02
Dag 3-6: Zambezi Regio

Rijdend door de Zambezi-regio, zie je veel dorpen en bedrijvigheid langs de weg. Omdat het gebied ook dichter bevolkt is, ervaart u de echte Afrikaanse sfeer. De droge landschappen van Namibië maken plaats voor een weelderige oase van groene bossen en rivieren. Dit gebied is wellicht beter bekend onder zijn vroegere naam: de Caprivi Strip. Vergeet zeker niet te stoppen bij de kleine, maar elegante, rustige Popa-watervallen. Of neem tijdens zonsondergang deel aan een boottocht over de Kavango of de Kwando-rivier. De nationale parken Mahango en Mudumu zijn prachtig voor safari's. Je komt dieren tegen zoals roan en sabel antilopen, wilde honden, krokodillen en nijlpaarden. Er zijn twee levende musea, dicht bij Rundu en Kongola, die zeker een bezoek waard zijn.

Explore-Botswana-Combi-Namibia-Itineraries-photo-03
Dag 7-10: Chobe National Park – Victoria Watervallen

Nadat u de grens van Botswana bent overgestoken, verblijft u in Kasane. Dit is de perfecte uitvalsbasis om Chobe National Park en de Chobe Riverfront te bezoeken, waar je rond jezelf kunt rijden of ervoor kunt kiezen om mee te doen aan een gamedrive. U zult versteld staan van het aantal olifanten dat u tegenkomt. Geschat wordt dat er ongeveer 120.000 van deze prachtige reuzen in dit gebied wonen, waardoor het de grootste olifantenpopulatie op het Afrikaanse continent is. Neem een lunchpauze op een van de picknickplaatsen, maar let op ondeugende apen! Een waar spektakel is de Chobe-rivier, waar u olifanten van heel dichtbij in het water kunt zien zwemmen tijdens een boottocht bij zonsondergang. De Victoria-watervallen in Zimbabwe liggen op 2 uur rijden van Kasane en zullen een absoluut hoogtepunt van uw reis zijn. Vergeet je regenjas niet!

Explore-Botswana-Combi-Namibia-Itineraries-photo-04
Dag 11-12: Makgadikgadi National Park

Vanuit Kasane vervolgt u uw reis in zuidelijke richting, waar u de enorme zoutpannen van Makgadikgadi National Park kunt bezoeken: de overblijfselen van wat ooit een super meer was. Hoewel het gebied meestal droog is, transformeert een beetje regen het landschap in savanne met grasland wat weer duizenden dieren aantrekt. Je kunt springbokken, impala's, oryx, cheeta's, vossen en bruine hyena's tegenkomen. Ook groepen olifanten, giraffen, leeuwen en luipaarden zijn hier te zien. En houdt de ogen open voor de verlegen stokstaartjes! Als je zin hebt in wat avontuur, verken dan de pannen per quad en verblijf de nacht in de open lucht (vooraf reserveren verplicht).

Explore-Botswana-Combi-Namibia-Itineraries-photo-05
Dag 13-16: Okavango Delta

Maun is de toegangspoort tot de Okavango Delta, de grootste binnenlandse delta van de wereld. Het glinstert als een oase in de uitgestrekte Kalahari-woestijn: de natuur is hier overweldigend! Stap in een mokoro en zie nijlpaarden, krokodillen, slangen, schildpadden en geniet van de stilte en het heldere deltawater. Of neem uw eigen auto en rijd door Moremi Game Reserve, het deel van de delta dat toegankelijk is voor 4x4 voertuigen. Zoek leeuwen, luipaarden, wilde honden, hyena's, zebra's, giraffen en olifanten. Degenen die niet genoeg kunnen krijgen van dit paradijs kunnen een rondvlucht boeken over deze prachtige groen en blauw gekleurde deltawereld. Een andere geweldige manier om de Okavango Delta te verkennen is door deel te nemen aan een mobiele safari. Deze georganiseerde tour brengt je diep in de Delta. Je slaapt in tenten en wordt langs zandpaden en lagunes geleid terwijl je op zoek bent naar wilde dieren.

Explore-Botswana-Combi-Namibia-Itineraries-photo-06
Dag 17-20: Maun – Windhoek - Vertrek

Op weg naar de laatste stop in Botswana: Ghanzi in de Kalahari-woestijn. Hier heb je voordat het avontuur ten einde komt nog een kans om een bezoek te brengen aan een traditioneel San-dorp. Terug in Windhoek krijgt u de gelegenheid om te ontspannen en terug te kijken op een zeer bijzondere en onvergetelijke vakantie.

Dag 21: Aankomst Thuis

Route Combi Namibië