ACTIVITEITEN:
MAAK JE
REIS COMPLEET

Boek extra activiteiten en maak je Botswana ervaring nog intenser!

6475

BLIJE GEZICHTEN

100

VERSCHILLENDE EXPERIENCES

23

ACTIVITEITEN

Explore-Botswana-extra-activiteiten

Explore Botswana

ACTIVITEITEN

EXTRA

ADRENALINE

Van het rijden door de prachtige natuur van Botswana tijdens een safari per open 4×4; uitzichten op de waterkanalen van de Okavango Delta vanuit een klein vliegtuig; varen in een Mokoro (traditionele kano) om de Delta te verkennen of een quad-bike over enorme zoutpannen maken – in Botswana kan het allemaal!

 

Activiteiten kunnen je ervaring van Botswana nog intenser maken: ga dieper de wildernis in, bekijk dieren van dichtbij, leer meer over de plant- en diersoorten, of ervaar juist die extra adrenaline! We geven u een idee van de mogelijke activiteiten in Botswana, maar de ´sky is the limit´ – vraag dus gewoon om meer!
Ook al kunnen sommige activiteiten ook bij aankomst geboekt worden, wij raden aan om ze van tevoren te boeken om zo teleurstelling te voorkomen!

SAFARI’S

Ook al is het zelf rijden in een 4×4 een unieke ervaring op zich, het kan ook zeker interessant zijn om op een georganiseerde safari te gaan. Safari’s zijn er in veel verschillende vormen. Geniet van prachtige natuur tijdens een traditionele safari, terwijl een gids je voorziet van alle interessante feitjes en je de mooiste plekjes laat zien, of ga op een game drive om zo veel mogelijk wild te zien. Ook mogelijk met een boot langs de oevers van bijvoorbeeld de Chobe-rivier.

Wil je er zeker van zijn dat je thuiskomt met de mooiste foto’s? Ga dan op een ‘photographic safari’. Of wat dacht je van een avontuurlijke ‘walking safari’, waar je niet alleen toekijkt, maar onderdeel wordt van de wereld van het wild en de natuur voelt, hoort en ruikt.

Als u zich totaal wilt onderdompelen in de wildernis, ga dan op een ‘mobile safari’, waarbij je met een tentenkamp rondtrekt van de ene plaats naar de ander. Dit kan zelfs op het water met een exclusieve en avontuurlijke ‘houseboat safari’!

HOOG IN DE LUCHT

Rijden door de het prachtige Botswana te midden van de natuur is natuurlijk schitterend. Voor spectaculaire uitzichten kan je ook de hoogte opzoeken.

 

Stap in een klein vliegtuigje of helikopter en zie de uitgestrekte waterkanalen van de Okavango Delta. Van bovenaf lijkt het bijna op een kleurrijk schilderij.

 

Doe je liever wat rustiger aan, stap dan aan boord van een hete luchtballon voor een authentieke ervaring. De Okavango Delta en de Victoria Falls in Zimbabwe zijn geweldige locaties voor een avontuur in de lucht, maar ook d uitgestrekte Kalahari, Sossus Vlei en de Atlantische Kust in Namibië.

WILD EN WATER

Er zijn tal van manieren om de Okavango Delta te verkennen, door gebruik te maken van de natuurlijke ‘wegen’ – de duizenden kanalen met water. Verken het hart van de Okavango-delta en zie de schoonheid van de fauna en flora zich voor je ogen ontvouwen.

 

Nijlpaarden en vogels zijn er in overvloed – vergeet zeker uw camera en verrekijker niet. Ervaar ´s werelds 1000e erfgoedsite vanaf een boot of maak een tour met de Mokoro, een traditionele uitgehouwen kano, waarmee je volledig in contact bent met de natuur.

 

Ook raften behoort tot de mogelijkheden, op de Kunene rivier of de Kavango rivier in het noorden, of bij de Victoria Falls. Spetter erop los!

ADRENALINE?!

Wie op zoek is naar die extra kick, zal deze zeker vinden bij de Victoria Falls! Is raften op de stroomversnellingen van de Zambezi nog niet genoeg? Wat dacht je van een bungee-sprong direct naast de crashende watervallen, of slingerend over de grote kloof? Natuurlijk kun je ook in een helikopter stappen en de watervallen van bovenaf bekijken of gewoon een ontspannen wandeling maken door het verbazingwekkende nationale park. De mogelijkheden zijn eindeloos.

…EN VEEL MEER

Maar er is meer te ontdekken! Stap op een quad of een paard en trek het wild in: een geweldige manier om de natuur van dichtbij te beleven. Waaghalzen kunnen ervoor kiezen om te ‘skydiven’ of een off-road tour te doen, adrenaline gegarandeerd! Als de avond valt, zijn er in Botswana veel mogelijkheden om de met sterren bezaaide hemel te ontdekken.

De beste manier om Botswana te ontdekken is door met uw eigen voertuig te rijden.