Chat with us, powered by LiveChat

Explore-Botswana-Highligts_Botswana-slider RONDREIZEN ROUTE HOOGTEPUNTEN BOTSWANA

ROUTE HOOGTEPUNTEN BOTSWANA: ONTDEK BOTSWANA’S MOOISTE PLEKJES

Bezoek de meest bijzondere plekken van Botswana tijdens de Route Hoogtepunten.

Explore-Botswana-Hoogtepunten-Botswana-Voorbeeldroutes

Route Hoogtepunten Botswana

Een reis naar de prachtige nationale parken van Botswana zoals Chobe NP en Moremi NP in de Okavango Delta kan perfect worden gecombineerd met een bezoek aan het prachtige waterrijke gebied van de Caprivi-strook in het noordoosten van Namibië.

Bekijk dieren van alle soorten en maten van ver en dichtbij. Laat je verrassen door de majestueuze Victoria Falls in Zimbabwe en ervaar absolute isolatie en ongerepte natuur in het Makgadikgadi National Park.

14 dagen – op maat te maken

1.579 km

1-4 pers

natuur

Voor wie:

degenen die de bekende plaatjes van deze bijzondere gebieden tot leven willen laten komen

Wat maakt deze route uniek:

de veranderende natuur en veelzijdige ervaring, de contrasten van jungle-achtige dieren in het wild tot absolute serene woestijnen en het verpletterende water bij de Victoriawatervallen

Hoe maak je de reis nog leuker:

met een (georganiseerde) dagtocht naar de spectaculaire Victoriawatervallen in Zimbabwe

Reisbeschrijving

Explore-Botswana-Highligts_Botswana-Itineraries-photo_01
Dag 1-4: Maun – Caprivi strip

Bij aankomst in Maun ontvangt u uw volledig uitgeruste 4x4-voertuig en kunt u acclimatiseren en uitrusten na een lange vlucht, voordat de reis 'echt' gaat beginnen. Langs het westelijke deel van de Okavango-delta gaat de reis richting Namibië. Op de Caprivi-Strip heb je tijd om die nationale parken te bezoeken die nog niet door velen worden bezocht, met de Popa-watervallen om de hoek - luister naar en bekijk de nijlpaarden in de Okavango-rivier. De reis gaat verder naar het meest waterrijke deel van de Caprivi, een groen en weelderig gebied, bijna delta-achtig. Het is een groen gebied met veel vogels en dieren zoals olifanten en waterbuffels. Dit is tevens het leefgebied van gigantische krokodillen.

Explore-Botswana-Highligts_Botswana-Itineraries-photo_02
Dag 5-7: Chobe National Park – Victoria Watervallen

Via de grens met Botswana leidt de weg richting Kasane. Dit is de 'poort' naar het Chobe National Park. Bij het Chobe River Front vindt je een overweldigende variëteit aan flora en fauna. Hier kunnen gemakkelijk meerdere dagen worden doorgebracht. Het Chobe National Park herbergt meer dan 120.000 olifanten! Verken dit verbazingwekkende park tijdens begeleide bootcruises langs de rivier of via begeleide of self-drive tochten door het park. OPMERKING: bezoek de spectaculaire Victoria Falls in Zimbabwe, een dagtocht naar dit wereldwonder wordt ten zeerste aanbevolen!

Explore-Botswana-Highligts_Botswana-Itineraries-photo_03
Dag 8-9: Makgadikgadi National Park

Via Nata gaat de reis verder naar het Makgadikgadi National Park waar zich één van de grootste zoutvlakten ter wereld bevindt. Langs de oevers van de Boteti-rivier verzamelt zich het wild, wat zorgt voor een spectaculair schouwspel. Een ander aspect van het bezoeken van het Makgadikgadi Nationaal Park is om absolute isolatie te ervaren. En vergeet niet om 's nachts omhoog te kijken om getuige te zijn van de meest heldere sterrenhemel - zelfs de Melkweg is met het blote oog zichtbaar.

Explore-Botswana-Highligts_Botswana-Itineraries-photo_04
Dag 10 – 12: Maun – Moremi National Park – Okavango Delta

Vanuit Maun kunt u de Okavango-delta verkennen, dit kan alleen met uw eigen 4x4 of als georganiseerde activiteit. Of misschien wilt u zelfs de nacht doorbrengen in deze wilde natuur van het Moremi National Park? Erg spannend! De wetlands van het Moremi National Park bieden een overvloed aan wild. Je kunt ook de Okavango middels een Mokoro (traditionele kano) bezoeken of deelnemen aan een rondvlucht over de Delta. Er is genoeg te beleven voor iedereen!

Explore-Botswana-Highligts_Botswana-Itineraries-photo_05
Dag 13: Vertrek

Vandaag verlaat je dit prachtige land om weer naar huis te gaan – maar vol met mooie herinneringen.

Day 14: Aankomst Thuis

Route Hoogtepunten Botswana