Chat with us, powered by LiveChat

Explore-Botswana-Back-to-Basics-slider RONDREIZEN ROUTE BACK TO BASICS

ROUTE BACK TO BASICS:
IN CONTACT
MET DE NATUUR

Tijdens deze self-drive reis zal je de ongereptheid van Botswana ontdekken.

Explore-botswana-Back-to-Basics-Voorbeeldroute

Route Back To Basics

Je begint in Maun, waar je je ook voorbereidt op de komende nachten op campings in de bush. Beginnend naar het zuiden en via het rustige Central Kalahari, ga je naar het unieke Makgadikgadi National Park en de brede, open ruimtes van Nxai Pan.

Via Gweta gaat de reis verder naar het olifantenrijke Chobe National Park van waaruit de Savuti-moerassen doorkruist worden richting het Moremi National Park, om van daar terug te keren naar Maun.

20 dagen – op maat te maken

1.750 km

1-4 pers

natuur

Voor wie:

je wilt een avontuurlijke vakantie in de ongerepte natuur

Wat maakt deze route uniek:

kom langs alle hoogtepunten van dit land te bieden en ontdek de ongereptheid op elke bestemming

Hoe maak je de reis nog leuker:

bekijk de Okavango Delta met zijn duizenden kanalen en waterwegen van bovenaf door deel te nemen aan een rondvlucht

Reisbeschrijving

Explore-Botswana-Back-to-Basics-Itinerarie-photo01a
Dag 1-4: Maun – Central Kalahari Game Reserve

Na een overnachting in Maun en het ontvangen van je volledig uitgeruste 4x4-voertuig, begint je avontuur met het bezoeken van het Central Kalahari Game Reserve. Het nationale park zal je verrassen met de eerste prachtige vergezichten over de enorme open vlaktes, waar grote kuddes wild samenkomen om te grazen. Neem de tijd om te acclimatiseren, te ontspannen en dit immense nationale park te ontdekken; terwijl je lichaam zich aanpast aan het Afrikaanse ritme. De volgende dagen zullen worden doorgebracht op campings in de nationale parken, die alleen basisvoorzieningen hebben en niet zijn omheind. - spannend!

Explore-Botswana-Back-to-Basics-Itinerarie-photo02a
Dag 5-6: Makgadikgadi National Park

De reis gaat verder naar het Makgadikgadi National Park waar zich één van de grootste zoutvlakten ter wereld bevindt. Langs de oevers van de Boteti-rivier verzamelt zich het wild, wat zorgt voor een spectaculair schouwspel. Een ander aspect van het bezoeken van het Makgadikgadi Nationaal Park is om absolute isolatie te ervaren.

Explore-Botswana-Back-to-Basics-Itinerarie-photo03
Dag 7-8: Nxai Pan

Bij Nxai plan laten de beroemde Baines Baobabs je verwonderen over de verbazingwekkende vormen die de natuur kan aannemen - zoals oude reuzen die in een open veld rusten. De aan het woestijnklimaat aangepaste antilopen en andere wilde dieren kruisen je pad regelmatig. En vergeet niet om 's nachts omhoog te kijken om getuige te zijn van de meest heldere sterrenhemel - zelfs de melkweg is met het blote oog zichtbaar.

Explore-Botswana-Back-to-Basics-Itinerarie-photo04
Dag 9-12: Gweta – Chobe National Park

Via Gweta, waar je de Ntwetwe Pan kunt verkennen, leidt de weg naar Kasane. Dit is de 'poort' naar het Chobe National Park. Bij het Chobe River Front vindt je een overweldigende variëteit aan flora en fauna. Hier kunnen gemakkelijk meerdere dagen worden doorgebracht. Het Chobe National Park herbergt meer dan 120.000 olifanten! Verken dit verbazingwekkende park tijdens begeleide bootcruises langs de rivier of via begeleide of self-drive tochten door het park. OPMERKING: bezoek de spectaculaire Victoria Falls in Zimbabwe, een dagtocht naar dit wereldwonder wordt ten zeerste aanbevolen!

Explore-Botswana-Back-to-Basics-Itinerarie-photo05
Dag 13-17: Savuti – Okavango Delta - Moremi National Park

Via het Chobe National Park en de beroemde Savuti-moerassen gaat uw reis dwars door de ongetemde wildernis richting het Moremi National Park. Dit deel van de reis is voor de echte avonturiers. De wegen zijn zanderig en ruig en kunnen alleen worden bereden in het droge seizoen (mei-november). De kampeerplaatsen in Chobe en Moremi National Park hebben alleen basisvoorzieningen en zijn niet omheind. Een intense ervaring vooral als het donker begint te worden! Wanneer je het Chobe National Park verlaat, gaat de reis langs de Khwai-rivier en dit is slechts een kleine introductie voor wat de Okavango Delta te bieden heeft en wat je kunt ervaren in het prachtige Moremi National Park.

Explore-Botswana-Back-to-Basics-Itinerarie-photo06
Dag 18-19: Maun – Vertrek

Na uw verblijf in de wildernis van de Moremi, keert u terug naar Maun om te ontspannen en alle verbazingwekkende en avontuurlijke indrukken van de afgelopen weken te laten bezinken. U geniet de laatste nacht van deze avontuurlijke vakantie van een ´echt´ bed en wat meer luxe. De volgende dag neemt u alle mooie herinneringen mee naar huis.

Dag 20: Aankomst Thuis

Route Back To Basics