WIE WIJ ZIJN

Explore Botswana is onderdeel van Explore Namibia. Explore Namibia is een dynamisch en professioneel bedrijf in Namibië, welke in 2006 is opgezet door de Nederlanders, Marco en Elise.

Samen hebben zij afgelopen jaren al veel gereisd door het Afrikaanse continent en hebben hun hart eraan verloren. Toen de mogelijkheid zich voor deed om naar Afrika op avontuur te gaan en een bedrijf te starten, was er geen twijfel voor hen mogelijk. Ze namen een beslissing en besloten hun Nederlandse leven te verruilen voor een Afrikaans avontuur 10.000 km zuidelijker. En ook nu, jaren later, helpt het team van Explore Namibia en Explore Botswana met veel enthousiasme met het organiseren van een individuele Self-drive reis in zuidelijk Afrika.

In de afgelopen 13 jaar is Explore Namibia uitgegroeid tot een professionele specialistische organisatie op het gebied van self-drive reizen in zuidelijk Afrika. Met een zeer kundig team ter plaatse, heeft Explore Botswana een enorme hoeveelheid lokale ‘knowhow’ en up-to-date informatie in huis. Hierdoor heeft men ook altijd beschikking over lokale support en ondersteuning tijdens de reis.

In maart 2019 hebben we ook een kantoor geopend in Haarlem, waar onze ervaren Nederlandstalige Tour Consultants u nog beter bij kunnen staan tijdens de voorbereidingen en de planning van het volgende Afrika-avontuur.

In 2018 besloot ook Julia om in dit avontuur te stappen. Julia is geboren en getogen op een guestfarm in Namibië en is van kleins af aan geïnteresseerd geweest in de gasten die van over de hele wereld naar hun guestfarm kwamen om Namibië te bezoeken. Na enkele jaren in Europa te hebben doorgebracht, is Julia blij om ‘weer thuis’ in Afrika te zijn, om zodoende de unieke aspecten die Botswana en Namibië te bieden hebben met anderen te delen.

 

Onlangs zijn de activiteiten samengevoegd met My Namibia Safaris en werden Mirela en Rainer verwelkomd als partners, net als Johannes, de betere helft van Julia. Het portfolio werd uitgebreid met meer bestemmingen in Afrika en met gespecialiseerde 4×4 safari´s met gids, allemaal onder de nieuwe naam ´Explore Africa Group´.

ELISE VAN DER MEIJ

Het begon allemaal in 2006 toen mijn man en ik Nederland verlieten om een nieuw leven te beginnen in Afrika.

Namibië en Botswana waren al vele jaren onze favoriete bestemmingen en dit wilden we heel graag delen met anderen. Explore Namibia was geboren, gevolgd door Explore Botswana. De tijd vliegt en het is inmiddels al 14 jaar geleden dat wij ons gevestigd hebben in Afrika. In deze periode hebben we al onnoemelijk veel prachtige self-drive reizen georganiseerd.

 

Dit concept van zelf rijden is wat wij zelf graag doen en ik geloof dat dit ook de ultieme manier van reizen is voor veel andere reizigers. Een reis moet op het tempo van de reiziger plaatsvinden en focussen op zijn of haar eigen interesse. En het moet een avontuur zijn!

Elise

Natuurliefhebbers zullen in hun element zijn in Botswana, aangezien het 200% natuur is, met haar landschappen en nationale parken vol met wilde dieren. Botswana is ook perfect voor familievakanties en kan gemakkelijk gecombineerd worden met Namibië en de Victoria watervallen in Zimbabwe.

Dit fantastische land is verder een paradijs voor fanatieke fotografen: bekijk de wilde dieren van dichtbij, geniet van prachtige kleuren en contrasten en maak spectaculaire foto’s van de Melkweg in de nacht. Explore Botswana!

 

We luisteren en we plannen. Op basis van uw wensen organiseren wij een persoonlijk Self Drive avontuur dat voor altijd bij u blijft!

ONS TEAM

Ons fantastische team, in Namibië of Nederland, helpt u bij het organiseren van uw droomvakantie! Wij regelen uw auto, kampeeruitrusting, accommodaties en leuke activiteiten. We staan in nauw contact met u om te zorgen dat u precies krijgt wat u wilt op vakantie en we behandelen uw vakantie met dezelfde passie en zorg alsof het onze eigen vakantie zou zijn.

Riekie

Ruim zeven jaar geleden, tijdens onze eerste Afrikaanse self-drive reis werd ik verliefd op het prachtige Botswana en Namibië. Na verschillende keren terug geweest te zijn, heeft ons innerlijk gevoel ons gezegd er iets mee te doen. Samen met mijn man hebben we besloten om toen in Afrika te gaan wonen. Door deel te worden van het Explore team kon ik ook andere mensen verliefd laten worden op het mooie Namibië en Botswana.

Enige tijd geleden hebben we een kantoor geopend in Haarlem. Dat was ook het moment dat ik Afrika verlaten heb, maar nooit in mijn hart. Nu ben ik in staat de reizigers dichter bij huis te ontmoeten en nog steeds de mooiste reizen voor hen te organiseren.

Riekie

Hilma

Ik ben gepassioneerd door reizigers van over de hele wereld te helpen met het plannen van hun eigen reis en hen van allerlei informatie te voorzien over Namibië en Botswana. Want beide landen zijn ontzettend bijzonder en verbazingwekkend mooi.

Ik leef met het citaat dat zegt: ´Laat anderen je niet vertellen hoe geweldig de wereld is, maar ontdek het zelf´. Het is beter om iets met eigen ogen gezien te hebben, dan er duizend keer over te horen spreken door anderen.

Hilma
Explore-Botswana-organised-self-drive-holidays-Kerstin

Kerstin

Werken in het toerisme lijkt bijna een erfelijke factor te zijn in mijn familie. Mijn grootvader was zijn hele leven reisleider en die passie gaf hij ons door. Ik werk sinds 2012 in het toerisme en ben begonnen als receptioniste bij een lodge in Namibië. Uiteindelijk heb ik de positie bereikt van lodgemanager. Na 7 jaar bij verschillende lodges te hebben gewerkt, verhuisde ik terug naar mijn geboorteplaats Swakopmund, waar ik op een bij een reisorganisatie terecht kwam voor het maken van reserveringen.

 

Toerisme is geen baan; het is een levensstijl en ik geniet van elke minuut.

Kerstin
Explore-Botswana-organised-self-drive-holidays-Danielle

Danielle

Ik ben nieuw in deze branche en ben nog nooit zo gelukkig geweest. Deze verandering heeft me tot nu toe heel veel plezier gegeven.

 

Ik kan me herinneren dat als kind zelfs de kleinste reis me al heel veel vreugde en opwinding gaf. Ik vind het nu heerlijk om diezelfde opwinding bij onze klanten te ervaren en te zien hoe ze genoten hebben wanneer ze na hun vakantie weer naar huis gaan. Als toerist zal de schitterende plek gaan bezoeken waar wij ons dagelijks leven mogen leiden. Elke klant neemt uiteindelijk een stukje Namibië mee naar huis. Toerisme laat je de wereld met andere ogen bekijken en laat je de natuur veel meer waarderen.

 

Ik geniet enorm van het samenwerken met dit ongelooflijke team.

Danielle

Silvia

Zolang ik me kan herinneren namen mijn ouders me mee op safari’s door Afrika met onze eigen 4WD aangedreven auto. Soms sliepen we in lodges, maar we overnachten ook vaak buiten op campings in daktenten bovenop onze oude Toyota 4×4 Landcruiser. Hoewel het als een ‘normale’ vakantie werd beschouwd, voelde het altijd als een groot avontuur voor mij. Het geluid van wilde dieren tijdens de nacht en slapen onder de miljoenen sterren – dat gevoel is gewoon onbeschrijfelijk.

Ik heb een passie voor avontuurlijke kampeerreizen, natuurfotografie en geniet van het tonen van de schoonheid van de natuur aan mijn twee kleine dochters. Ik spreek Engels, Duits en Afrikaans en kan ondertussen behoorlijk goed Nederlands verstaan.

Silvia

Julia

Als kind was een familiesafari altijd een groot avontuur – om nieuwe bestemmingen te ontdekken, een kamp op te zetten, onbekende planten te ontdekken en wilde dieren te spotten. Nog steeds geniet ik van een gezinsvakantie in ons mooie Afrika en leer ik nieuwe aspecten van deze landen bij elke reis of excursie.

Ik hou ervan om anderen te helpen bij het plannen van hun eigen self-drive avontuur en beschouw het als een voorrecht om de twinkeling in de klant zijn ogen te zien wanneer ze terugkeren van hun reis. Er is gewoon geen betere ontsnapping aan ons drukke leven dan tijd doorbrengen in de ongerepte natuur.

Julia
Explore-Botswana-organised-self-drive-holidays-Luzelle

Luzelle

Nadat ik klaar was met school en mijn studie niet verder meer voort kon zetten, ben ik in 2003 gaan werken in de toeristische sector.

 

Ik ben begonnen als receptioniste en ben later doorgegroeid naar reisadviseuse waar ik veel geleerd en mogen ervaren. Bovenal wat Namibië en zijn mensen te bieden hebben.
Ik ben geïnteresseerd in de branche en help graag lokale en buitenlandse klanten bij het plannen van hun droomvakantie en deel mijn kennis van ons land met hen. Het is echt een eer om deel uit te maken van het Explore Namibia-team en ik kan met trots zeggen dat dit de beste beslissing is die ik ooit heb genomen.

 

We hebben een team dat er altijd alles aan doet om al onze klanten gelukkig te maken en de perfecte droomvakantie te organiseren welke ze nooit zullen vergeten. Mijn persoonlijke droom en ultieme doel is om ooit zelf de wereld rond te reizen en de diverse culturen en natuur te ervaren!

Luzelle
Explore-Botswana-organised-self-drive-holidays-Erika

Erika

Opgroeien in Afrika en elke vakantie in het dorp doorbrengen was leuk en zelden eentonig. Ik was nieuwsgierig naar de reden waarom mensen bleven zeggen: “Namibië en Botswana zijn topbestemmingen voor het toerisme.” Ik wilde het voor mezelf zien en iets anders zien dan de dagelijkse geiten en koeien. Mijn nieuwsgierigheid leidde me naar het bestuderen van toerisme in Namibië en Botswana en nu organiseer ik met passie reizen. Ik ben dol op interactie met mensen uit verschillende delen van de bevolking.

Reizen naar Botswana en Namibië is meer dan alleen op ‘safari’ gaan. Het gaat over de mensen, de cultuur, de omgeving en de geschiedenis van het land. Reizen met Explore Botswana omvat de hele Afrikaanse ervaring.

Erika

Marco

Miljoenen heldere sterren aan de hemel ’s nachts, een gezellig BBQ-kampvuur in het midden van de natuur, de bijzondere ervaring van vrij rondlopende wilde dieren en adembenemende landschappen met een eindeloze horizon. In een zoektocht naar avontuur en ultieme vrijheid, maakten deze elementen dat ik verliefd werd op Afrika.

En tot vandaag besef ik heel goed dat Elise en ik heel veel geluk hebben gehad om onze dromen waar te kunnen maken, iets waarvoor ik de rest van mijn leven dankbaar zal zijn.

Marco
Explore-Botswana-About-us-gallery-footer