Overzicht routes

Explore Botswana biedt geen standaardreizen aan, maar stelt elke reis op maat samen aan de hand van uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Om u een goed beeld te geven van de verschillende mogelijkheden hebben we verschillende voorbeeldreizen opgesteld, die u een goede indruk geven en welke altijd als beginpunt genomen kunnen worden bij het opstellen van een persoonlijk reisplan. Klik op de betreffende voorbeeldreis om de details van de reis te bekijken.

 

Route 1 - Back to basic (avontuurlijke kampeerreis)

Duur: 20 dagen
Start en eindigt in Maun

Route 1 Maun - Maun

Het is mogelijk om, met een tussenstop in Johannesburg, op Maun te vliegen. Hier ontvangt u dan uw auto en kan de reis beginnen. Wanneer u kiest om te kamperen in de parken dan dient er goed te worden ingeslagen in Maun. Vanuit Maun rijdt u naar het Central Kalahari Game Reserve. Dit natuurpark ligt ten zuiden van Maun en is te bereiken via Rakops. Vanuit Central Kalahari GR gaat de reis naar Makgadikgadi NP. Hier overnacht men voor de Nxai Pan wordt aangedaan. Via Gweta gaat men naar Kasane, wat aan Chobe NP is gelegen. Durft men het aan dan kan men via Savuti (Chobe NP) en Moremi NP naar Maun rijden. Hier eindigt een fantastische reis. Het is natuurlijk altijd mogelijk om het kamperen af te wisselen met verblijf in accommodaties.

 

Route 2 - Hoogtepunten Botswana

Duur: 14 dagen
Start en eindigt in Maun

Route 2 Maun - Maun

 

 

 

 

 De Caprivi is een schitterend waterrijk gebied in het noord-oosten van Namibië. Het is perfect te combineren met een reis langs dé parken van Botswana, Chobe NP en Moremi NP, en de Okavango Delta. Via de schitterende Caprivi strook komt men in het oosten aan bij de Ngoma grensovergang, vanwaar u doorrijdt naar Kasane. Chobe NP ligt hier aan uw voeten. Ook is een uitstap naar de Victoria watervallen mogelijk. Na een aantal dagen te hebben genoten rijdt u via Makgadikgadi NP naar nog een hoogtepunt in Botswana, de Okavango Delta.

 

Route 3 - Botswana - Namibië Combi

Duur: 21 dagen
Start en eindigt in Windhoek

Route 3 Windhoek - Windhoek

 

 

 

 

 Namibië is perfect te combineren met een reis door Botswana. U begint in Windhoek vanwaar u richting de Caprivi strook rijdt. Hier kunt u een bezoek brengen aan de waterrijke nationale parken van Namibië: Mahango, Bwabwata, Mudumu en Mamili. Via de Ngoma grensovergang rijdt u Botswana binnen, naar Kasane. U hebt alle tijd om Chobe NP per auto en boot te ontdekken. Via de Makgadikgadi Pannen rijdt u naar de Okavango Delta / Moremi NP. (Meerdaagse) mokorotochten, rondvluchten, fly-in safrai, wild kamperen, vanuit Maun is van alles mogelijk. Met een bezoek aan de Kalahari sluit u een prachtige reis af.